درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-10-02  |  2024-12-22  |  بروز شده در: 1403/10/02 - 02:36:5 FA | AR | PS | EN
محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان            با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد            اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست            بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد             ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش            بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید            حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود            بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان             حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند            سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان            شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید            تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی             بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه            خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است             امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند            






تاریخ نشر: 1394/10/30 - 07:17:5
تعداد بازدید: 1148
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

متحد حزب‌الله در یك قدمی كاخ ریاست جمهوری
متحد حزب‌الله در یك قدمی كاخ ریاست جمهوری

رهبر حزب (نیروهای لبنانی) در تغییر موضعی بی‌سابقه اعلام كرد كه از میشل عون، گزینه اصلی حزب‌الله برای ریاست جمهوری لبنان حمایت می‌كند، این موضع سیاسی یكی از مهم‌ترین بازیگران سیاسی لبنان ‌تا حدود بسیار زیادی راه را برای ورود میشل عون متحد كلیدی حزب‌الله به كاخ ریاست جمهوری لبنان هموار می‌كند.

سمیر جعجع فرمانده حزب نیروهای لبنانی در اقدامی شگفت‌انگیز كه حتی خیلی‌ از ناظران لبنان تصور آن را نمی‌كردند، اعلام كرد: (پس از مطالعه زیاد، تأمل، بحث و مذاكره در بدنه اجرایی [ حزب] ( نیروهای لبنانی)، این حزب حمایت خود را از نامزدی ژنرال میشل عون برای ریاست جمهوری لبنان اعلام می‌كند.) آنچه باعث شگفتی ناظران از این تصمیم جعجع می‌شود این است كه وی به جریان 14 مارس به رهبری سعد حریری تعلق دارد كه از حمایت عربستان سعودی و غرب برخوردار است اما میشل عون از اعضای اصلی جریان  8مارس به رهبری حزب‌الله محسوب می‌شود كه ایران و محور مقاومت از آن حمایت می‌كنند. جعجع و عون كه هر دو از سیاستمداران شاخص مسیحیان مارونی لبنان محسوب می‌شوند تاریخ شخصی پر‌تنش نیز با یكدیگر پشت سر گذاشته‌اند. در جریان جنگ داخلی لبنان عون و جعجع در دو جبهه مختلف علیه یكدیگر جنگیده‌اند. آنها همچنین مواضع متضادی درباره مسائل مهم از جمله رژیم صهیونیستی و جنگ سوریه اتخاذ كرده‌اند. جعجع و جریان 14 مارس تاكنون با ریاست جمهوری میشل عون به دلیل نزدیكی به حزب‌الله مخالفت كرده‌ بودند و همین مسئله باعث شده كه سكان ریاست جمهوری لبنان از زمان اتمام دوره میشل سلیمان رئیس‌جمهور سابق خالی بماند. بر اساس قوانین لبنان رئیس‌جمهور این كشور باید از بین مسیحیان مارونی، نخست وزیر از سنی‌ها و رئیس مجلس از شیعیان انتخاب شوند.  اما موضع اخیر سمیر جعجع امیدها را برای حل بحران ریاست جمهوری لبنان افزایش داده است. به نظر می‌رسد تصمیم جعجع در پی توافق وی با میشل عون صورت گرفته و از حمایت حزب‌الله نیز برخوردار است. جعجع گفت كه انگیزه وی از حمایت از میشل عون جلوگیری از خسارت‌های ناشی از خلأ ریاست جمهوری است. رئیس حزب نیروهای لبنانی همچنین خاطرنشان كرد كه او و میشل عون درباره موارد مختلف از جمله حفظ استقلال سیاست خارجی لبنان به توافق رسیده‌اند. در همین حال روزنامه‌های لبنان به نقل از منابع آگاه نوشتند كه (حزب الله) از اقدام (سمیر جعجع) رئیس حزب (نیروهای لبنانی) در حمایت از (میشل عون) نامزد جریان 8 مارس در انتخابات ریاست جمهوری استقبال می‌كند. روزنامه (الجمهوریه) در خبری نوشت: حزب‌الله در جریان مقدمات و گام‌های حمایت جعجع از عون بوده و آن را (امری خوب و گامی مثبت در به سرانجام رساندن پرونده انتخاب رئیس‌جمهور جدید از طریق اجماع گروه‌های مسیحی) می‌داند.   توافق میشل عون و سمیر جعجع برای اینكه جنبه قانوبی بگیرد و میشل عون رسماً به عنوان رئیس‌جمهور لبنان معرفی شوند، نیازمند تصویب در پارلمان است كه خود این مسئله نیز با چالش‌هایی مواجه است كه مهم‌ترین آنها واكنش سایر اعضای 14 مارس است.  هر چند سمیر جعجع همه گروه‌های سیاسی كشورش را به حمایت از میشل عون و انتخاب وی به ریاست جمهوری فراخواند، اما جریان 14 مارس به رهبری سعد حریری تا غروب روز سه شنبه واكنشی به توافق جعجع و عون نشان داده است و احتمال اینكه با جعجع همراهی كنند بعید به نظر می‌رسد اما پیش از این سعد حریری به میشل عون گفته كه در صورت توافق مسیحیان روی وی، از او حمایت خواهد كرد. تحلیلگران معتقدند اقدام جعجع فی نفسه آینده جریان 14 مارس را به خطر انداخته است. آنا برنارد طی گزارشی در نیویورك تایمز نوشت: (با حمایت از عون، نامزد مورد علاقه حزب‌الله، آقای جعجع آینده جریان 14 مارس را در این زمان حساس با چالش مواجه می‌كند).

ناراحتی سلیمان فرنجیه

رسانه‌های لبنانی نشان دادند موضع اخیر به مذاق سلیمان فرنجیه یكی دیگر از شخصیت‌های مارونی طرفدار حزب‌الله خوشایند نبوده است. وبگاه خبری تلویزیون (المنار) در خبری اعلام كرد كه (سلیمان فرنجیه) پس از اعلام حمایت جعجع از عون، به دیدار (مار بشاره پطرس الراعی) سراسقف مسیحیان ماورنی لبنان رفت و تأكید كرد كه همچنان خود را نامزد انتخابات ریاست جمهوری می‌داند. سلیمان فرنجیه همچنین در صفحه رسمی‌اش در شبكه اجتماعی (توئیتر) نیز نوشت: من همچنان نامزد ریاست جمهوری هستم. سعد حریری چند وقت پیش اعلام كرد كه از نامزدی فرنجیه برای ریاست جمهوری لبنان حمایت می‌كند. در همان زمان ناظران این اقدام سعد حریری را تلاشی برای اختلاف‌اندازی در جریان 8 مارس عنوان كردند و به همین دلیل حزب‌الله موضع هوشیارانه‌ای نسبت به تلاش جریان 14 مارس اتخاذ كرد. در آن زمان روزنامه الاخبار لبنان گزارش داد كه سید‌حسن نصرالله دبیركل حزب‌الله به فرنجیه گفته است: (سید‌حسن نصرالله تأكید كرد كه وضع ما در منطقه خوب و در حال بهتر شدن است و به این موضوع توجه كن، شاید تصمیم دارند دامی پهن كنند تا جبهه ما را نابود كنند و همچنین می‌دانید كه گروه ٨ مارس در خصوص نامزدی ژنرال عون توافق كرده است.) احتمال دارد سعد حریری با ادامه حمایت از فرنجیه همچنان به تلاش خود برای تفرقه‌افكنی در ائتلاف 8 مارس ادامه بدهد. در همین راستا برخی منابع در گفت‌وگو با روزنامه (الانباء) كویت نیز پیش‌بینی كردند سعد حریری، رئیس جریان المستقبل لبنان فرنجیه را به صورت رسمی برای انتخابات ریاست جمهوری این كشور در 14 فوریه آتی معرفی كند و در یك سخنرانی سیاسی جامع ضمن اعلام كاندیداتوری وی به شرح شایستگی‌هایش و نیز رویكرد فرنجیه در مورد آینده لبنان بپردازد. هرچند ناظران با اشاره به اینكه فرنجیه در مجلس دارای قدرت زیادی نیست در مورد احتمال اینكه مانور سیاسی سعد حریری با موفقیت همراه شود ابراز تردید كرده‌اند.

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/4793






*
*

*



نیز بخوانید

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه


سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم


اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟


داعش در افغانستان جسورتر شده است


جایگاه ایران در آبنده سوریه چیست؟


ترور خلیل‌‌الرحمان حقانی؛ چند ابهام و یک اتهام


سقوط اسد، خاورمیانه به کام افراطگرایی


آیا ایران فرماندهان و نیروهایش را از سوریه خارج می‌کند؟


افزایش تقویت روابط با حکومت طالبان از سوی چین


آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان


بعد از آتش بس در لبنان؛ پیروز جنگ کیست؟


آیا حکومت طالبان به رسمیت شناخته می شود؟


هدف ایران از آمادگی های نظامی چیست؛ عملیات یا تبلیغات؟


کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان


کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

تعیین یک تا سه سال زندان؛ برای قاچاقچیان انسان

محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان

با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد

اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست

بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد

ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش

بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید

حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود

بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان

حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند

سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان

شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید

تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه

خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است

امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند

امریکا: ایران نقشی در سوریه نخواهد داشت

تقابل با اتلتیکومادرید فاینل نیست

آمادگی ناتو برای جنگ علیه روسیه

امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند

داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است

دولت سوریه تحت کنترول ایران و روسیه نبود

حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است

بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان

امیدوارم ترامپ روابط عربستان و اسراییل را عادی کند


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.